Domžale bolje od Kopera, igrali Horić i Galešić

Prva liga Slovenije

Domžale bolje od Kopera, igrali Horić i Galešić

Maribor je trijumfom na gostujućem terenu nad Triglavom uz kneočekivan kiks drugoplasiranog Kopera ponovo na zavidnih plus pet.

Lider na tabeli Prve lige Slovenije trijumfovao je rezultatom 2:0. Golove za goste postigli su Mendy i Cvijanovič. Nusmir Fajić danas nije konkurisao za tim Maribora.

Celje je u derbiju začelja preokretom u posljednjih 15 minuta došlo do važne pobjede nad Krkom. Gosti koje sa klupe predvodi naš stručnjak Borivoje Lučić poveli su pogotkom Perića, a preokret su u nastavku kreirali Verbič i Bajde.

Drugoplasirani Koper imao je prednost od jednog pogotka protiv Domžala već nakon 23 minuta, a donio ju je Palčič. U nastavku su Živec, Janža i Aneff pogodili za pomalo neočekivan trijumf domaćih.

Kenan Horić igrao je svih 90 minuta za domaći tim, baš kao i Čovilo i Galešić na drugoj strani. Pero Ivetić nije konkurisao za današnji meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.