Domžale pobjedom zadržalo vrh, slavilo i Celje

1.SNL, šesto kolo

Domžale pobjedom zadržalo vrh, slavilo i Celje

Dino Kurbegović

Danas su na programu u najjačoj nogometnoj divizije Slovenije na programu bile dvije utakmice. U derbiju kola ekipa Kopera dočekala je lidera na tabeli Domžale, dok su u drugoj utakmici snage odmjerili posljednjeplasirana ekipa Radomlje i Celje koje se nalazi u vrhu tabele.

Domžale su nakon pet uzastopnih pobjeda danas imale težak zadatak na gostovanju kod Kopera, bio je to ujedno duel naših internacionalaca, s jedne strane Pere Ivetića koji s velikim uspjehom igra za Koper, te s druge strane sjajnog Zeničanina u dresu Domžala 24-godišnjeg Kenana Horića, koji ove sezone igra u životnoj formi.

Koper je najavljivao pobjedu u današnjem susretu koji bi mu donijelo proboj ka vrhu tabele, dok je ekipa Domžala željela nastaviti najbolji početak sezone u svojoj historiji, uz to nisu ni primili gol što svakako govori o sjajnim igrama ove ekipe.

Domžale su i danas pokazale da su mnogo kvalitetnija ekipa, koja nije bez razloga na čelu tabele sa stopostotnim učinkom, izabranici trenera Luke Elsnera igraju agresivan i tvrd nogomet, postižu malo golova, ali dosad nisu primili još nijedan. Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale u današnjem susretu, da bi do vodstva gosti došli u 60. minuti kada je za 0:1 pogodio sjajni napadač gostiju Saša Živec. Do kraja utakmice nije se mijenjao rezultat i Domžale su stigle do svoje šeste pobjede u šest odigranih utakmica uz nijedan primljeni pogodak. Koper se današnjim porazom udaljio od vrha tabele budući da imaju samo šest bodova i nalaze se na šestom mjestu.

Naši internacionalci su danas odigrali dosta dobro, to se posebno odnosi na Kenana Horića koji je 90 minuta komandovao odbranom gostiju, dok je Pero Ivetić igru napustio u 81. minuti.

U drugoj utakmici koja je odigrana danas ekipa Radomolja dočekala je Celje u nadi da se može eventualnom pobjedom iščupati sa začelja tabele. Gosti su međutim pokazali da nisu uzalud u vrhu tabele, te da ove sezone imaju visoke ambicije.

Celje je u vodstvo 0:1 doveo veznjak gostiju Benjamin Verbić u 40. minuti, te se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju. U drugom poluvremenu ista slika na terenu, gosti su mnogo kvalitetniji i konkretniji, a do povećanja vodstva dolaze u 71. minuti, a strijelac je Valon Ahmedi. Do kraja utakmice Benjamin Verbić je postigao i svoj drugi gol na utakmici u 94. minuti za konačnih 0:3 za goste. Celje je današnjom pobjedom skočilo na drugo mjesto sa 12 bodova, dok je ekipa Radomlje ubjedljivo posljednja na tabeli bez osvojenog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.