Donald: Boja kože nije bitna, svakog treba poštovati

Fudbaler Zvezde stao u odbranu Brazilca

Donald: Boja kože nije bitna, svakog treba poštovati

D. Vejo

Slučaj Evertona Luiza, kojeg su rasistički vrijeđali navijači Rada tokom nedjeljnog meča sa Partizanom danas bi trebao dobiti epilog.

U odbranu Brazilcu, stali su mnogi. Svi su jednoglasni, rasizam nije dobro došao u svijetu. Solidarnost sa kolegom iz protivničkog tabora odnosno Crvene zvezde, pokazao je i Mitchell Donald, koji je istakao da je vezista crno-bijelih mogao i blaže odreagovati na sumanutu masu sa tribina na Banjici.


"Nije važno da li je nečija boja kože žuta, bijela ili crna, svakog treba poštovati. Ako ti se ne dopada pojedini fudbaler, onda ga komentariši prema njegovoj igri. Jer boju kože nije potrebno isticati. Ovo kažem kao čovjek, nekao igrač. Mada, smatram i da je Everton mogao blaže odgovoriti navijačima Rada, nije trebao pokazivati srednji prst, već mirno otići u svlačionicu", prokomentarisao je fudbaler Crvene zvezde, Mitchell Donald.

U toku dana, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije trebala bi odrediti kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti