Đonlagić: Novi selektor za desetak dana
Bajramović na izlaznim vratima

Mensur Bajramović odlazi iz košarkaške reprezentacije BiH

Đonlagić: Novi selektor za desetak dana

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine najvjerovatnije ostaje bez selektora u narednih deset do 15 dana, potvrđeno nam je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Mensur Bajramović, sadašnji selektor A košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, gotovo sigurno neće ostati na tom mjestu i u narednom periodu. Iako će definitivna odluka o razlazu sa Bajramovićem biti donesena u narednih desetak dana, već se sada može reći da će bh. košarkaši dobiti novog stručnjaka na kormilu.

"Još uvijek se nismo definitivno razišli sa Bajramovićem, ali sve su prilike da će do toga uskoro i doći. Naime, Bajramović zbog obaveza prema klubu u Siriji ne može odgovoriti i poslu selektora, pa će najvjerovatnije dođi do raskida saradnje i imenovanje novog selektora A košarkaškog tima Bosne i Hercegovine", potvrdio je za SportSport.ba član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsad Đonlagić.

U KSBiH već imaju nekoliko imena koja su opciji za nasljednika Mensura Bajramovića, ali za sada ne žele izlaziti u javnost sa njima.

"Ići ćemo na selektiranje imena i već imamo neke ljude u opcijama. Ne mogu sada govoriti o imenima, ali mogu reći da se ne radi ni o jednom stručnjaku koji su se posljednih dana pojavljivali u medijima. Mislim da bi ime novog selektora mogli znati već za desetak dana, kada se i ozvaniči raskid saradnje sa Bajramovićem", dodao je Đonlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.