Donovan najavio kraj svoje igračke karijere

Legendarni Amerikanac

Donovan najavio kraj svoje igračke karijere

Landon Donovan, bivši reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, najavio je kraj svoje fudbalska karijere.

Jedna od najvećih zvijezda MLS-a je tokom svoje karijere nastupao za Bayer Leverkusen, San Jose, Everton, Bayern München i LA Galaxy odlučio se povući u 32. godini života iz profesionalnog fudbala.

"Nakon dugih razgovora sa ljudima koji mi nešto predstavljaju u životu odlučio sam da će ovo biti moja posljednja sezona u profesionalnom fudbalu", kazao je Donovan. 

Donovan važi za jedno od neprepoznatljivih lica fudbala u SAD-u, a na SP-u 1999. godine za igrače mlađe od 17 godina proglašen je najboljim igračem na turniru. 

Tokom svoje reprezentativne karijere u 144 utakmice u dresu SAD-a Donovan je postigao 57 golova i upisao 58 asistencija, što je trenutni rekord. Ipak, ovog ljeta nije ga bilo u sastavu ekipe Jurgena Klinsmanna na Mundijalu u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.