D’or Fischer nastupa za Izrael u kvalifikacijama

Amerikanac u dresu Izraela

D’or Fischer nastupa za Izrael u kvalifikacijama

Midhat Šljivak

Iskusni američki košarkaš D'or Fischer (32) nastupaće za selekciju Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine. 

Fischer koji igra na pozicijama centra i krilnog centra dobio je izraelski pasoš, te će nastupiti u kvalifikacijama za Eurobasket. 

Protivnici Izraela su Bugarska, Crna Gora i Holandija, pa će Izraelci imati dosta muke da ostvare plasman na Evropsko prvenstvo.

Ovaj 32-godišnji košarkaš je u karijeri promijenio veliki broj ekipa. Igrao je i za Maccabi, te madridski Real, a trenutno nastupa za njemački Brose Baskets.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.