Đorđević: BiH jedina nema šanse za medalju na EP

Đorđević: BiH jedina nema šanse za medalju na EP

Midhat Šljivak

Legenda Partizana i srbijanske košarke Aleksandar Saša Đorđević, uvjeren je kako sve reprezentacije s prostora bivše Jugoslavije mogu konkurisati za medalje na Eurobasketu u Sloveniji, osim reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Đorđević smatra kako Srbija ima najveće šanse za medalju, ali velike šanse daje i reprezentaciji Slovenije, koja je domaćina prvenstva Evrope.

"Volio bih da Srbija bude najuspješnija, ali biće joj teško. Slovenija ima veliku prednost domaćeg terena i uz iskusnog trenera Božidara Maljkovića može da iskoristi taj trenutak i dođe do pobjedničkog postolja. Šansu da se bore za medalju imaju sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije, osim možda BiH", izjavio je Đorđević za crnogorsku agenciju MINA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.