Đorđević danas debituje na Eusrosportu

Eurocup Final Four

Đorđević danas debituje na Eusrosportu

Eurosport 2 već petu godinu uzastopno radi prenose utakmica Eurocupa, ranije ULEB kupa. Za završni turnir Eurocupa koji počinje danas u Victoriji Eurosport 2 je za komentatora angažaovao Sašu Đorđevića, legendu evropske košarke.

Eurosport 2 će raditi prenos koji će biti prenošen u 56 zemalja širom svijeta na 16 jezika, a prema procjenama završni će turnir gledati oko 49 miliona ljubitelja košarke.

„Veoma sam sretan što ću biti dio ovog sjajnog tima. Sjajno je što ću svoj prvi radni zadatak imati u jednom od glavnih košarkaških gradova Evrope, Victoriji. Spremni smo da vidimo sjajnu košarku, četiri tima koji će imati priliku da izbore sljedeće sezone plasman u Euroligu“, kaže Đorđević nakon odrađenog treninga na Eusrosportu.

„Pratim ovo takmičenja od njegovog pokretanja 2003. godine. Uvijek ej bilo sjajnih ekipa, velikih utakmica i velikih igrača koji su napravili sjajne karijere. Ako se samo sjetimo Rudyja Fernandeza, MVP-a jednog od finala i kasnije svjetskog šampiona, zatim mog prijatelja Dejana Tomaševića, koji je bio prvi MVP 2003. godine ili jednog Alexa Mumbrua. U ovom takmičenju je uvijek bilo velikih imena i zbog toga ljudi vole ovo takmičenje“, kaže Đorđević.

Đorđević će biti sukomentator sjajnom Robbieu Nocku koji već godinama radi prenose Eurocupa. Za ovaj Final Four je predviđeno nekoliko posebnih intervjua na poluvremenu i u pripremama utakmica, a uprava Eurosporta se nada kako će oni biti ti koji će evropsku košarku podići na još viši nivo.

„Privilegija je raditi zajedno sa Sašom Đorđevićem, jednim od ambasadora košarke. Saša i ja smo planirali da u pauzi između utakmica i na poluvremenu u naš studio dovodimo igrače, trenere i košarkaške stručnjake koji će ljudima zaljubljenim u ovaj sport pokušati što bolje približiti košarku“, kaže Robbie Nock uoči večerašnjeg Final Foura u Victoriji.

Prvo polufinale između Valencije i Panellinios aigra se večeras u 18:00 sati, a drugo u kojem se sastaju Alba Berlin i Bilbao Basket na programu je u 20:45. Finale je na rasporedu sutra od 21:00 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti