Đorđević: Moram da povratim samopouzdanje klubu

Srbijanski trener

Đorđević: Moram da povratim samopouzdanje klubu

Srbijanskog selektora Aleksandra Đorđevića mediji su tokom ovog ljeta često dovodili u vezu sa španskom Barcelonom.

Proslavljeni košarkaš bio je jedan od glavnih kandidata za klupu Katalonaca, ali je na kraju ipak završio u minhenskom Bayernu.

"Da, zvali su me, ali su na kraju izabrali nekog drugog. Takav je život. Idemo dalje, nema potrebe da pričamo o prošlosti. Sada sam fokusiran na Bayern. Moram da povratim samopouzdanje klubu i nastavim rad mog učitelja Svetislava Pešića", izjavio je Đorđević.

Đorđević je trenersku karijeru započeo 2006. godine u Olimpiji iz Milana. Nakon višegodišnje pauze preuzeo je Benetton, da bi 2013. godine zasjeo na klupu 'orlova'.

Prošle sezone vodio je i slavni Panathinaikos, međutim, nakon serije loših rezultata dobio je otkaz.

Sa reprezentacijom Srbije ima dvije medalje na velikim takmičenjima, srebra sa Svjetskog prvenstva (2014) i Olimpijskih igara (2016).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi