Đorđević: Presudilo je to što smo bili smireniji

Selektor Srbije nakon trijumfa protiv Hrvatske

Đorđević: Presudilo je to što smo bili smireniji

D. Vejo

Košarkaši Srbije jutros su bili bolji od selekcije Hrvatske u četvrtfinalu OI u Riju (86:83).

U veoma napetoj završnici, smireniji su bili izabranici Aleksandra Đorđevića koji su kvalitetnim napadom ali i odbranom, uspjeli da savladaju protivnika i tako osiguraju put u polufinale. Svoje viđenje ovog meča, ispričao je i sam strateg Srbije.

"Ušli smo nervozno u utakmicu, ali smo uspjeli da nakon prve četvrtine igru stabilizujemo. Treći period odigrali smo najbolje kako znamo, što se i vidjelo na parketu. Vrlo važna pobjeda za nas, ali moramo popraviti pojedine segmente u igri", kazao je nakon meča za medije trener Srbije, Aleksandar Đorđević.

U polufinalu, Srbija će snage odmjeriti sa Australijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi