Đorđević razmišlja o mjestu selektora

Đorđević razmišlja o mjestu selektora

Sadašnji selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković u martu će odlučiti ostaje li na klupi reprezentacije ili dolazi, pa se već sada sve češće spominju imena njegovog mogućeg nasljednika.

Jedan od onih koji je javno istakao kandidaturu za mjesto selektora je legenda srbijanske i ex jugoslovenske košarke Saša Đorđević. Đorđević je u intervjuu za Politiku rekao kako je spreman prihvatiti mjesto selektora.

"Apsolutno nije tačno da niko osim Ivkovića ne želi da se prihvati selektorskog posla, što se nekoliko puta provlačilo kroz medije. Taj posao zanima i mene i Trifunovića i Pavićevića i Vujoševića i Pešića i bilo kog trenera u Evropi", kaže Đorđević.

"Ne bih volio da me bilo ko poslije ovoga i dalje poziva i nudi bilo šta, ako poziv ne dolazi od onih koji bi trebalo da pozovu. Niko od nas ne želi da se nameće preko medija. Zato sam rekao da je to šarena laža. U Savezima ne sjede Djeda Mrazovi, koji nas posade na koljena i ispunjavaju nam želje".

Pored mjesta selektora Đorđević je zainteresovan i za mjesto predsjednika KSS. Na to mjesto pretendira još nekoliko bivših igrača poput Dejana Bodiroge i Dejana Tomaševića. Ipak, Đorđević kaže kako se na mjesto čelnog čovjeka saveza ne dolazi preko novina.

"Predsjednik i selektor Saveza ne biraju se preko novina, tako što vas neko iz nekih razloga vidi kao dobro rješenje za to. Zna se kakva je procedura za dolazak na svaku funkciju, barem u ozbiljnim organizacijama. Potrebno je da se odrede kriterijumi i ponudi program, a ne da se licitira imenima. To što je neko bio odličan igrač, kao što sam bio ja, a i još nekolicina iz moje generacije, ne mora ništa da znači za neki drugi posao", jasan je Đorđević.

"Međutim, uvidio sam tada da mnogi još ne shvataju da najodgovornije funkcije u Savezu ne mogu da se obavljaju volonterski, već za platu. Možda njima nije potreban generalni menadžer, možda stvarno misle da i dalje možemo da opstajemo na nivou društveno-sportskih radnika", kaže Đorđević.

"Uostalom, u svim ostalim federacijama postoje takvi profesionalci osim kod nas. Ako hoćete Bodirogu, ako vam se njegov program sviđa, onda to košta. Ne očekujete valjda da se Bodiroga, koji ima svojih obaveza, samo u slobodno vrijeme volonterski bavi Savezom. Ili si profesionalac ili ne radiš", zaključio je Aleksandar Đorđević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.