Đorđević: U nastavku EP želimo popraviti šut
Foto: EPA

Selektor Srbije jasan

Đorđević: U nastavku EP želimo popraviti šut

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan nakon današnje pobjede nad Belgijom.

Srbija je u toj utakmici slavila sa 74:54 i, zahvaljujući pobjedi Latvije nad Turskom, završila na prvom mjestu u grupi D i u osmini finala će igrati protiv Mađarske.

"Bili smo zaista pripremljeni večeras, dobro organizovani u odbrani i mislim da je ovo bila naša najbolja defanzivna partija do sada. Danas smo uspjeli da aktiviramo centra a to je bio jedan od planova koje smo željeli da sprovedemo. Čestitam svojim igračima i stručnom štabu, mislim da smo u grupnoj fazi pokazali svoje pravo lice", rekao je Đorđević, koji je potom najavio nastavak takmičenja:

"Želim da u nastavku Evropskog prvenstva popravimo šut. Stvaramo otvorene šuteve koje trenutno promašujemo i želim da se to promijeni. Nadam se da će početi da ulaze. Znamo koje su naše vrline i mislim da možemo napredovati".

Petak je na Evropskom prvenstvu dan odmora, a u subotu se takmičenje nastavlja prvim mečevima osmine finala. Srbija će svoju utakmicu sa Mađarskom igrati u nedjelju (10.9.) s početkom u 14:15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi