Đorđević: Želimo na Mundobasket

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije

Đorđević: Želimo na Mundobasket

D. Vejo

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, spojio je košarkaške Srbije sa Njemačkom, Gruzijom i kvalifikantom. 

Srbija se nalazi u grupi G sa već navedenim ekipama, a selektor ovog tima izjavio je da zna, da su očekivanja velika.

"Kao i uvijek, pa tako i sada, kažem da moramo gledati sebe i baviti se sobom. Poznajemo protivnike koje smo dobili u grupi i svjesni smo šta nas čeka. Moramo se ozbiljno spremati za izazove koji nas čekaju jer naš je cilj jasan, a to je plasman na Mundobasket 2019. godine", poručio je selektor Srbije, Aleksandar Đorđević.

I dalje nije poznato ko će nastupati za Srbiju u predstojećim kvalifikacijama. Naime, Denver ne želi tako lako pustiti sjajnog Jokića u nacionalni tim, dok je ista sudbina zadesila i Bobana Marjanovića koji nastupa za Detroit.

Podsjetimo, kvalifikacije će trajati od novembra ove godine, pa sve do februara 2019.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi