Dortmund dočekuje Freiburg, Bayern kod Koelna

34. kolo Bundeslige

Dortmund dočekuje Freiburg, Bayern kod Koelna

Danas je na rasporedu posljednje 34. kolo Bundeslige. Šampion je od prije par kola poznat, a jedino veće pitanje koje će svoj odgovor dobiti danas, je o toj šesnaestoj poziciji koja vodi u play-off sa trećeplasiranom ekipom 'cvajte'.

Najzanimljivije će biti na terenima u Berlinu i Koelnu. Hertha će dočekati ekipu Hoffenheima te se uz svoju pobjedu mora uzdati u kiks Koelna. Sa druge strane Koeln igra vjerovatno utakmicu sezone, a na svom terenu će ugostiti finalistu Lige prvaka, Bayern Munchen i ukoliko želi da ostane na šesnaestoj poziciji ne smije biti poražena.

 

Prvak Njemačke, Borussija Dortmund je svoje šamionsko slavlje već odavno započela ali će fešta danas nakon utakmice sa Freiburgom našeg Mensura Mujdže, i zvanično moći da počne. Freiburg nema opterećenja i danas može igrati bez pritiska. Opstanak u društvu najboljih je osiguran.

 

Sva sreća da je Werder u ranijem dijelu sezone igrao dobro i osigurao mjesto u sredini tabele jer u zadnje vrijeme njihovi nastupi nisu za pohvalu. Činjenica je da u zadnjih osam kola ne znaju za trijumf. te su u tom periodu sakupili samo tri boda. U goste im dolazi trećeplasirani Schalke, te bi ovo bila dobra prilika da pobjedom zaključe sezonu.

 

Nurnberg će na svom terenu dočekati ekipu Bayera iz Leverkusena. Obje ekipe u zadnje vrijeme igraju solidno te se danas očekuje lijepa i otvorena utakmica.

 

Hannover će ovu sezonu zaključiti utakmicom protiv ekipe koja će iduće sezone igrati u drugoj Bundesligi, Kaiserslauterna i imati će priliku da svojim navijačima u ovom 34. kolu poklone trijumf.

 

Ove sezone sjajna ekipa Borussije Monchengladbach će u zadnjem kolu u goste kod Mainza koji je ove sezone odigrao taman koliko mu je trebalo za opstanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Danas će se sastati i dvije ekipe koje su praktički u zadnja tri kola osigurale opstanak. Augsburg je opstankom u Bundesligi napravio za njih dobar rezultat, dok je za Hamburg ova sezona za zaborav. Otvorenu utakmicu bi trebale odigrati i dvije ekipe koje se nalaze u gornjem dijelu tabele. Stuttgart će dočekati Wolfsburg te bi eventualnim trijumfom, uz kiks Bayera mogli sezonu završiti na petoj poziciji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.