Dortmund odredio koliko Barca mora platiti za Dembelea

Sad su Katalonci na potezu

Dortmund odredio koliko Barca mora platiti za Dembelea

Endin Čaušević

Mladi napadač Borussije Dortmund, Ousmane Dembele, prethodnih dana povezuje se s prelaskom u Barcelonu.

Španski meidji objavili su prije nekoliko dana da je Barcelona zainteresovana da ovog ljeta u svoje redove dovede Dembelea iz Dortmunda. Ovaj 20-godišnji fudbaler je prošlog ljeta stigao u njemački klub za koji je u prvoj sezoni odigrao čak 49 utakmica, postigao je deset golova i upisao je 18 asistencija.

Nekadašnji igrač Rennesa sada se nalazi na meti Barcelona koja je odlučna ovog ljeta da ga dovede na Nou Camp. Igrač Barce, Samuel Umtiti, koji je inače dobar prijatelj sa Dembeleom potvrdio je da Katalonci žele ovog igrača, te da ostaje samo da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja.

Njemački mediji prenijeli su danas da je Dortmund odredio cijenu koju Barcelona mora platiti ukoliko želi dovesti Dembelea ovog ljeta u svoje redove. Navodno, njemački klub će pustiti francuskog igrača da ide samo u slučaju da Barca za njega plati čak 89 miliona eura. Podsjećamo, Dembele je u dortmund stigao za "samo" 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi