"Dembele će biti najbolji fudbaler svijeta"
Foto: EPA

Owen Hargreaves uvjeren

"Dembele će biti najbolji fudbaler svijeta"

M. Šljivak

Dominacija Cristiana Ronalda i Lionela Messija u proteklom desetljeću u borbi za Zlatnu loptu bila je neizbježna.

Od 2008. godine nagrada za najboljeg na svijetu je konstantno bila u rukama ovog dvojca, ali sve je izvjesnije da bi nagradu u budućnosti mogao dobiti neko drugi.

Kako stvari stoje, dominaciji ovih fudbalera je došao kraj, a nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda i Bayerna Owen Hargreaves vjeruje da bi do nagrade za najboljeg mogao doći mladi fudbaler Borussije iz Dortmunda Ousmane Dembele.

On je očaran igrom ovog 19-godišnjeg fudbalera u dresu Milionera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ima potencijal da osvoji Zlatnu loptu i zaista vjerujem da će to u narednim godinama i postići. Već sad igra fantastičnu sezonu u Borussiji. Upisao je 18 asistencija i nezaustavljiv je, igra s obje noge, brz je, moćan. Vjerujem da će mu njegov talenat u budućnosti donijeti Zlatnu loptu", rekao je Hargreaves.

Dembele je član Borussije postao na ljeto prošle godine. Stigao je iz francuskog Rennesa, a ove sezone je uz 18 asistencija postigao i osam pogodaka u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi