Dortmund riješio posao u Londonu, Braga izbacila Fener

Evropska liga, osmina finala

Dortmund riješio posao u Londonu, Braga izbacila Fener

Fudbaleri Borussije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Evropa lige nakon večerašnje pobjede protiv Tottenhama 2:1 u Londonu.

Iako je Dortmund prvi meč riješio u svoju korist sa 3:0, oni su i večeras veoma ozbiljno pristupili ovoj utakmici te se poveli u 24. minuti sjajnim golom Aubameyanga. Isti fudbaler je u 71. minuti pogodio za 2:0 i tada je bilo jasno da samo čudo može da spasi Tottenham.

Sve što su domći uspjeli da naprave je počasni pogodak Son Heung-Mina iz 74. minute meča.

Fudbaleri Brage su u veoma zanimljivom revanš meču uspjeli da se plasiraju u dalje takmičenje pobjedom protiv Fenerbahčea rezultatom 4:1. Domaći su poveli u 11. minuti preko Hassana. Gosti do izjednačenja dolaze u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena kada je Potuk pogodio za 1:1.

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je daleko bolju igru Brage, a mnogo im je pomogao i Topal koji je crveni akrton dobio u 66. minuti. 

Od tog trenutka domaći su postigli tri gola i to preko Josuea, Stojiljkovića i Silve za 4:1 i prolaz dalje. Podsjetimo da je Fener prvi meč dobio rezultatom 1:0 na domaćem terenu.

U meču koji je igran u Belgiji Anderlecht je ponovo poražen od Shakhtara i to rezultatom 1:0 tako da se ukrajinska ekipa dalje plasirala sa konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi