Dortmund sve bliže vrhu, Bayern i Freiburg obilježili kolo

Rezime 13. kola Bundeslige

Dortmund sve bliže vrhu, Bayern i Freiburg obilježili kolo

Iza nas je još jedno, trinaesto, kolo njemačke Bundeslige, u kojem smo imali priliku vidjeti dvadesetdva pogotka u devet odigranih susreta.

Vodeći Bayern Munchen je obilježio kolo ponovo popravivši gol razliku u susretu sa Hannoverom. Gostujuća momčad je na Allianz Areni nastradala sa pet pogodaka u mreži, a strijelci u visokoj pobjedi Bavaraca su bili Javi Martinez, Toni Kroos, Franck Ribery, Dante i Mario Gomez.

 

Drugu najimpresivniju pobjedu ostvario je Freiburg, savladavši Stuttgart sa velikih 3:0. Bio je ovo svojevrsni duel dvojice Zmajeva, Vedada Ibiševića u dresu Stuttgarta, te Mensura Mujdže u dresu Freiburga. Mujdža je bio mnogo uspješnji, te je čak uvršten i u tim kola, te je zaradio najveću ocjenu u ovom duelu. Golove za pobjedu Freiburga su postigli Rosenthal, Krmaš i Kruse.

 

Prvak Borussia Dortmund se lagano vraća na vrh, te je pobjedom na gostovanju kod Mainza (2:1), izbila na drugo mjesto na tabeli. Trenutno ima bod više u odnosu na pratioca Schalkea, te devet manje u odnosu na vodeći Bayern. Pobjedu Dortmundu je donio Robert Lewandowski, dok je Caligiuri postigao jedini gol za Mainz.

 

Sejad Salihović i njegov Hoffenheim pretrpili su poraz na svom stadionu od Bayer Leverkusena rezultatom 1:2. Popularni Apotekari su tako zadržali svoju petu poziciju, dok je Salihovićev Hoffenheim pao na šesnaesto mjesto, te su prema trenutnom stanju na tabeli jako blizu opasnoj zoni.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim duelima Fortuna je bila bolja od HSV-a, te slavila sa 2:0, Schalke je remizirao sa Eintrachton rezultatom 1:1, baš kao i Wolfsburg i Werder, te Augsburg i M'Gladbach, dok su Furth i Nurnberg odigrali jedini susret bez pogodaka.

 

Mainz 1-2 Borussia Dortmund


Bayern Munich 5-0 Hannover


Freiburg 3-0 Stuttgart


Hoffenheim 1-2 Bayer Leverkusen
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.