Dortmund u Augsburgu ovjerava titulu?

Bundesliga 25. kolo

Dortmund u Augsburgu ovjerava titulu?

Ovog vikenda na programu je 25. kolo njemačke Bundeslige, koja nije bila zanimljivija u posljednjih nekoliko sezona.

Porazima Bayerna, Schalkea i Borussije Moenchengladbach u prošlom kolu profitirala je Borussija iz Dortmunda, koja sada ima sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Bayernom.

 

Dortmund u ovom kolu ide u Bavariju, u goste davljeniku Augsburgu, a Milioneri se nadaju nastavku sjajne serije od čak osam uzastopnih pobjeda. U slučaju pobjede i protiv Augsburga, Dortmund će doći u više nego izglednu poziciju da odbrani naslov prvaka Njemačke.

 

Krizom uzdrmani Bayern na Allianz Areni će dočekati Hoffenheim, za koji ni danas neće nastupiti reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović, kojeg je trener Markus Babbel suspendovao iz ekipe.

 

U Bayern će se vratiti Bastian Schweinsteiger, koji bi danas napokon mogao zaigrati, ali će susret ipak početi sa klupe. Bavarci igraju po sistemu toplo-hladno, ali je evidentno da nisu u formi, te bi ovaj susret mogao biti i kljulni za (ne)ostanak trenera Juppa Heynckesa na klupi najtrofejnije njemačke ekipe svih vremena.

 

Najprijatnije iznenađenje Bundeslige ove sezone, Borussija iz Moenchengladbacha, na svom će Borussia Parku dočekati probuđeni Freiburg. Freiburgu je svaki susret od velikog značaja u borbi za opstanak, tako da je sigurno da kožu neće jeftino prodati, iako Gladbach važi za velikog favorita u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.