Dortmund želi prodati Aubameyanga, no Wenger ponovo komplikuje

Nudi i fudbalera kao dio transfera

Dortmund želi prodati Aubameyanga, no Wenger ponovo komplikuje

Endin Čaušević, foto: EPA

Arsenal je u januarskom prelaznom roku klub koji prolazi kroz veoma turbulentan period jer će prema svemu sudeći ostati bez dvojice najvažnijih igrača u ekipi.

Alexis Sanchez i Mesut Ozil su odbili produženje ugovora s Topnicima i na kraju ove sezone će biti slobodni igrači. Ipak, čelni ljudi londonskog kluba odlučili su da je bolje da nešto zarade, pa će Alexis i Ozil prema svemu sudeći do kraja ovog mjeseca napustiti ovaj klub.

Čileanac se nalazi na korak od Manchester Uniteda, ali njegov transfer koči Henrikh Mkhitaryan koji odbija da bude dio transfera i pređe u United. Zanimljivo da Arsenal već traži zamjenu za Alexisa, a prvi na listi želja je Pierre-Emerick Aubameyang.

Dortmund nema ništa protiv odlaska ovog napadača s obzirom da je ove godine bio nekoliko puta suspendovan zbog nediscipline. No, njemački klub je jasno poručio da Gabonac može ići samo ako Arsenal plati 60 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, po običaju ova suma predstavlja problem za trenera Arsenala koji želi Aubameyanga, ali ne želi baš toliko da plati. Kako pišu engleski mediji Wenger će ponuditi 30 miliona funti, ali i da u suprotnom pravcu ide Olivier Giroud.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi