Došao je i taj dan: Tim Cahill se oprostio od reprezentacije

Nakon četiri Mundijala

Došao je i taj dan: Tim Cahill se oprostio od reprezentacije

Vezni fudbaler Tim Cahill i zvanično se oprostio od reprezentacije Australije.

Nakon što je na prethodnom Mundijalu ušao sa klupe u susretu grupne faze protiv Perua, Cahill se mogao pohvaliti da je u karijeri odigrao četiri Mundijala te je bilo za očekivati da će objaviti povlačenje.

"Danas je dan kada ću i zvanično okačiti kopačke o klin kada je u pitanju igranje za reprezentaciju Australije. Nema riječi kojom bi opisao šta mi je i koliko značilo igranje za moju domovinu. Veliko hvala svima koji su me podržavali tokom svih godina dok sam nosiodres Australije", napisao je Cahill putem Twittera.

Podsjetimo, radi se o fudbaleru koji je prvi strijelac reprezentacije Australije jer je postigao čak 50 golova na 107 nastupa. Zanimljivo, Cahill je jedini Australac koji je postizao golove na tri Mundijala zaredom - 2006., 2010. i 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kada je u pitanju klupska karijera, posljednji klub mu je bio engleskei Milwall s kojim mu je istekao ugovor prije nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi