Došao u Olimpik prije dva mjeseca, a danas raskinuo ugovor

Potvrdio klub s Otoke

Došao u Olimpik prije dva mjeseca, a danas raskinuo ugovor

E. Čaušević

Iskusni golman Marko Sušac početkom ove sezone stigao je u Olimpik kao slobodan igrač.

Sušac je proteklu sezonu proveo u dresu Neretvanca, a prije dva mjeseca potpisao je s Olimpikom jednogodišnji ugovor. No, njegova avantura u klubu s Otoke bila je kratkog daha.

Naime, sarajevski klub danas je na Facebook stranici objavio da Sušac više nije član Olimpika, te da je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

"S obzirom na to da trenutno nema status prvog golmana u Olimpiku, a ima želju da brani, Olimpik je Sušcu izašao u susret i bit će slobodan u pronalasku novog kluba. FK Olimpik se zahvaljuje Sušcu na korektnom i profesionalnom odnosu tokom boravka u našem klubu te mu želi puno sreće u nastavku karijere", poručili su iz Olimpika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 31-godišnji golman je na Otoku stigao tokom ljetnog prelaznog roka, a ranije je branio boje Kamen Ingrada, Međugorja, Zrinjskog, Borca iz Banjaluke, Croatije iz Sesveta, Varaždina, Imotskog, GOŠK-a iz Gabele, švedskih Vasalunda i Nevroza te Travnika, Metalleghea i Neretvanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi