Došao za siću, a odlazi za 37,5 miliona eura
Foto: EPA

Anthony Modeste u Kini

Došao za siću, a odlazi za 37,5 miliona eura

Midhat Šljivak

Kineski timovi očigledno nemaju namjeru da prestanu sa trošenjem novca na pojačanja.

Gotovo svake sedmice potvrdi se jedan veliki transfer u Kinu, a karijeru će tamo nastaviti i fantastični francuski napadač Anthony Modeste.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je dogovorio sve uslove sa ekipom Tianjin Quanjiana, te će početkom naredne sedmice zvanično postati novi član kluba.

Ogroman novac od njegovog transfera zaradiće ekipa Kolna, gdje je Modeste igrao protekle dvije sezone. Dogovoren je transfer od 37,5 miliona eura, pa je zarada njemačkog kluba zaista velika. 

Oni su Modestea prije dvije sezone doveli iz Hoffenheima za svega 4,5 miliona eura i očigledno su napravili zaista odličan potez.

Francuski napadač će u Kini, očekivano, imati i odličnu platu, a spominje se cifra od 10 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Anthony Modeste je u prošloj sezoni Bundeslige zablistao i postigao 25 golova na 34 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi