Doskorašnji igrač Zrinjskog trenira s norveškim prvoligašem

Našao novi klub?

Doskorašnji igrač Zrinjskog trenira s norveškim prvoligašem

Doskorašnji fudbaler Zrinjskog Eman Marković (20) najvjerovatnije će se vratiti u Norvešku.

Na premijerligaške terene Marković je stigao u ljeto prošle godine, ali poslije samo jedne sezone napustio je mostarski klub u kojem je, kako je nedavno izjavio, stekao potrebno iskustvo.

Iako je bilo glasina da se za njegove usluge interesuje Rosenborg, Marković se na kraju priključio treninzima norveškog prvoligaša Vikinga, no još nije poznato hoće li tu i ostati.

Radi se inače o klubu koji se u tamošnjem šampionatu nalazi na devetoj poziciji, a u svojim redovima, između ostalog, ima i Zlatka Tripića čiji su roditelji također porijeklom iz naše zemlje.

Marković nastupa i za reprezentaciju Norvešku, tačnije za selekciju do 20 godina s kojom je nedavno igrao i na Svjetskom prvenstvu. U visokoj pobjedi nad Hondurasom je postigao i jedan gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi