Došli, navijali, oduševili: Navijači Sjeverne Irske zapjevali "Bosna, Bosna"

Primjer pravih fudbalskih navijača

Došli, navijali, oduševili: Navijači Sjeverne Irske zapjevali "Bosna, Bosna"

Igrom slučaja, u Bosnu i Hercegovinu su u proteklih nekoliko godina dolazili navijači Velsa i Republike Irske, a proteklih dana smo se upoznali i sa navijačima iz Sjeverne Irske.

Baš kao i pomenute dvije britanske navijačke grupe koje su ovdje boravile prije njih, i Sjevernoirci su se pokazali kao pravi navijači koji su u glavni grad naše zemlje došli samo da se dobro provedu, navijaju i da uživaju u fudbalu. Nijedan incident nije zabilježen, pa ni najmanji.

Njih otprilike 800 bilo je sinoć na Grbavici gdje su pružali gromoglasnu podršku svojim fudbalerima, a u jednom trenutku utakmice su počeli skandirati: "Bosna, Bosna", što se dopalo našim navijačima na stadionu.

Ostat će upamćeno i da se pjesma navijača Sjeverne Irske uprkos porazu od 2:0 čula i nakon utakmice, pošto su baš oni posljednji napustili sarajevski stadion.

Top Komentari

MirzaBarucic
Odlicni navijaci, za razliku od divljaka iz Engleske. Pravi navijaci, patriotski nastrojeni, bas kao i mi. Nisu agresivni, vole provod.
77 7
Mr.Balboa
Za svaku pohvalu I treba ih ponovno ugostiti sa velikim zadivoljstvom,oni su primjer mnogima u svijetu!!!
46 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi