Došlo do promjena na listi 10 najplaćenijih igrača svijeta

Lista se prethodnih dana dosta promijenila

Došlo do promjena na listi 10 najplaćenijih igrača svijeta

Endin Čaušević

Fudbaleri se u posljednje vrijeme sve više odlučuju na odlaske u Kinu, a razlog je jasan - novac.

Iako su mnogi fudbaleri mogli svoje karijere nastaviti u vrhunskim evropskim klubovima, oni su se na kraju odlučili na odlazak u daleku Kinu. Mnogi fanovima nije bilo jasno zašto su Hulk, Martinez, Pelle... odlučili karijeru nastaviti u Kini iako su kalibar za dosta bolje klubove. Ipak, naravno da je jedini razlog za njihov odlazak novac.

Posljednji u nizu bio je Graziano Pelle koji je potpisao za Shandong Luneng. Ovaj igrač je bio na meti Juventusa, ali je sasvim jasno da ne bi ni približno zarađivao kao u svom novom klubu. Odlaskom u daleku Kinu ovaj Italijan je postao šesti najplaćeniji fudbaler na svijetu. Jasno je da ima mnogo bolji igrača koji manje zarađuju od njega, ali njima je na prvom mjestu karijera, a ne novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

# Fudbaler godišnja Zarada
1. Cristiano Ronaldo 21 milion eura
2. Lionel Messi 20 miliona eura
3. Hulk 20 milion eura
4. Neymar 19 miliona eura
5. Zlatan Ibrahimović 16 miliona eura
6. Graziano Pelle 16 miliona eura
7. Thomas Muller 13,5 miliona eura
8. Ezequiel Lavezzi 13 miliona eura
9. Jackson Martinez 12,5 miliona eura
10. Thiago Silva 12 miliona eura

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi