Dosta uzbuđenja na početku sezone
Dvije odlične utrke u Australiji

Počela sezona Svjetskog Superbike prvenstva

Dosta uzbuđenja na početku sezone

M. Maksimović

Utrkama u Australiji na stazi u Phillip Islandu startala je nova sezona Svjetskog Superbike prvenstva. Već na početku su ljubitelji velikih brzina na dva točka mogli da uživaju u dvije sjajne utrke.

U prvoj smo gledali žestok duel Britanca Leona Haslama na Suzukiju i Talijana Michelea Fabrizija na Ducattiju. Na kraju je odlučivao foto finiš, a Britanac je ostvario pobjedu za nevjerovatna četiri hiljadita dijela sekunde. U prvi mah je Talijan proglašen pobjednikom, ali je kasnijim pregledavanjem snimka uutvrđeno kako je prvi ciljem prošao Haslam.Tako je u prvoj utrci pobjedu ostvario Haslam ispred Fabrizija, dok je treći bio iskusni Noriyuki Haga.

Pobjednika druge trke dobili smo u posljednjem krugu, kada je Španac Carlos Checha pretekao Haslama, dok se trećim mjestom ovaj put morao zadovoljiti Fabrizijo. Tako se nakon nastupa u Australiji, Britanac Haslama našao na prvom mjestu ukupnog poretka sa 45 bodova, ispred Cheche  koji ima 36, dok je treći Fabrizio sa 21 osvojenim bodom.Sljedeća stanica u kalendaru Svjetskog Superbike prvenstva jeste Portugal krajem marta, a ukupno će se ove godine voziti na 13  staza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.