Dosudio "sumnjiv" penal, pa spašavao živu glavu na stadionu
Andres Cunha iz Urugvaja je u finišu utakmice donio vrlo hrabru odluku na štetu domaćina, čiji su igrači i navijači doslovno poludjeli

Kordon policije branio Andresa Cunhu

Dosudio "sumnjiv" penal, pa spašavao živu glavu na stadionu

Sinoćnja utakmica Gremija i River Platea ostala je obilježena detaljem iz 87. minute, kada je sudac svirao penal za goste koji im je omogućio da dođu do pobjede i plasiraju se u finale Cope Libertadores.

Bilo je vrlo hrabro donijeti takvu odluku pri rezultatu 1:1, ali Andres Cunha iz Urugvaja je donio ispravnu odluku jer je fudbaler Gremija Bressan igrao rukom u svom šesnaestercu.

Pošto nije bio siguran, sudija je konsultovao VAR i pokazao na bijelu tačku, a fudbaleru domaće ekipe pokazao drugi žuti karton.

Uslijedila je drama jer je kontroverzni penal razbjesnio fudbalere Gremija koji su opkolili suca, a morala je intervenisati i policija koja je okružila Cunhu i sačuvala ga od igrača, ali i navijača brazilskog kluba.

Zbog velikih protesta, penal je izveden tek sedam minuta kasnije tačnije u petoj minuti sudijske nadoknade kada je Gonzalo Martinez pogodio i odveo River u finale.

Podsjetimo, Gremio je u prvoj utakmici u Buenos Airesu slavio sa 1:0, ali se River plasirao u veliko finale na osnovu gola u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi