Mascheranu dosadilo u Kini, već dogovorio novi transfer

Vraća se u bivši klub

Mascheranu dosadilo u Kini, već dogovorio novi transfer

Bivši fudbaler Barcelone Javier Mascherano nije se najbolje snašao u Kini, prenose inostrani mediji.

Argentinski reprezentativac je početkom godine potpisao za Hebei za koji je do sada odigrao 21 utakmicu u kineskoj Super ligi, ali mu navodno život u ovoj zemlji nimalo ne odgovara.

Mundo Deportivo piše da je Mascherano već dogovorio prelazak u Rivar Plate, koji bi se trebao desiti na zimu. Argentinac je obavio razgovore sa čelnicima svog matičnog kluba i sve su prilike da u Kini neće ostati do isteka svog ugovora koji važi do kraja 2019. godine.

Ono što je olakšavajuća okolnost za Mascherana jeste klauzula u ugovoru po kojoj ima pravo prekinuti saradnju na svoju inicijativu, što će se vjerovatno i dogoditi.

Javier Mascherano (34) je ponikao u River Plateu u kojem je 2003. godine započeo seniorsku karijeru. Kasnije je igrao za Corinthias, West Ham i Liverpool, a član Barcelone je bio od 2010. godine.

Top Komentari

Griezmann
Eto vam kina, jeb'la vas kina
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi