Dotakao dno: Jackson Martinez završava noćnu moru u Kini

Nestao sa scene

Dotakao dno: Jackson Martinez završava noćnu moru u Kini

Endin Čaušević, foto: EPA

Kolumbijski napadač Jackson Martinez prije nekoliko godina bio je želja mnogih evropskih velikana, ali nakon što je odlučio da karijeru nastavi u dalekoj Kini izgubio mu se svaki trag.

Martinez se predstavio sjajnim igrama u dresu Porta nakon čega je odlučio karijeru nastaviti u Atletico Madridu. Tada je stigao kao zamjena za Radamela Falcaoa, ali je u Atleticu ostao samo šest mjeseci jer je odlučio da ne može odbiti bogatu ponudu iz daleke Kine.

Kolumbijski napadač odlučio je da potpiše za Guangzhou Evergrandeu, a Atletico je inkasirao 42 miliona eura. Međutim, odlazak u Kinu bio je vjerovatno najveći promašaj u njegovoj karijeri jer je u prethodne dvije godine odigrao samo 15 utakmica.

Martinez je ispao iz svih kombinacija trenera Fabija Cannavara i jasno je da se ovaj klub želi na sve načine riješiti ovog napadača. Također, Martinez se više ne nalazi u konkurencijama za utakmice niti na spisku na kojem se prijavljuju strani igrači.

Njegovo mjesto na listi stranih igrača zauzeo je Nemanja Gudelj i jasno je da će Martinez napustiti ovaj kineski klub. Navodno, želio se vratiti u Evropu, ali nije dobio niti jednu jedinu ponudu. Martinez će se tako vratiti u Kolumbiju i to vjerovatno u Independiente iz Medelina gdje je i počeo karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti