Dotakao dno: Znate li gdje je danas Royston Drenthe?

Razmišlja o novom poslu jer nema kluba

Dotakao dno: Znate li gdje je danas Royston Drenthe?

E. Čaušević

Holandski fudbaler Royston Drenthe prije desetak godina iznenadio je sportsku javnost svojim dolaskom u Real Madrid.

Ovog igraču prognozirala se sjajna karijera, a u Real Madridu je imao i dosta pristojnu minutažu. Ipak, Holanđanin na kraju nije uspio da izdrži pritisak u kraljevskom klubu, a njegova karijera danas je dodirnula samo dno.

Naime, Drenthe je potpisao za Real Madrid 2007. godine nakon što je s mladom reprezentacijom Holandije osvojio naslov prvaka Evrope. U toj generaciji pored njega bili su još Ryan Babel, Maceo Rigters i Daniel de Ridder - igrači kojima se predviđala zaista sjajna budućnost.

Drenthe je plaćen 11 miliona eura, a u Realu je proveo pet godina. Odigrao je 48 utakmica, a nakon toga je išao na posudbe u Hercules i Everton. Iako je trebao ostati u Evertonu na kraju mu je presudio sukob sa tadašnjim trenerom Davidom Moyesom.

Holanđanin se 2013. godine vratio u Englesku u redove Readinga, a igrao je još i za Sheddield Wednesday. Ipak, 2015. godine odlučio se na odlazak u Tursku gdje je igrao za Kayseri Erciyesspor. Međutim, u tom klubu je bio samo šest mjeseci jer je odlučio da ide u Abu Dhabi u redove Baniyasa.

Drenthe je u ovom klubu bio manje od mjesec dana nakon čega je napustio ovaj klub. Nekadašnji fudbaler Real Madrida još uvijek nije uspio naći novi klub iako je tek proslavio svoj 29. rođendan. Špekuliše se da će završiti svoju karijeru, te da će se posvetiti ugostiteljskom poslu u Holandiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi