Double-dobule učinak Bajramovića

Eurokup, 4. kolo

Double-dobule učinak Bajramovića

Edmir Škorić
Teme:

Večeras su odigrane utakmice 4. kola Eurokupa. Dobru partiju za svoj Banvit pružio je naš košarkaš Kenan Bajramović.

Banvit je sa 94:75 savladao Gran Canariom u utamici četvrtog kola grupe E košarkaškog Eurokupa, a Bajramović je za manje od 25 minuta provedenih na parketu ubacio 14 poena, ostvario 10 skokova i pridodao tri asistencije.

Bolj od njega kod domaćina bio je tek Amerikanac Keith Summons sa 18 poena. Kada je riječ o gostima iz Španije, Juan Palacios je ubacio 13 koševa.

U drugoj utakmici E grupe Lokomotiv iz Kubana je u Frankfurtu slavio sa 69:58.

Košarkaši Cedevite doživjeli su u Trevisu i treći poraz. Benetton je bio bolji rezultatom 82:68. Najbolji u redovima italijanske momčadi bio je Alessandro Gentille sa 18 koševa i 6 skokova te E'Twaun Moore sa 17 koševa.

U drugoj utakmici ruski Spartak slavio je u Minhenu protiv Bayerna. Gosti iz St. Petersburga pobijedili su rezultatom 72:60.

Cholet je u grupi B sa 72:68 bio bolji od VEF Rige. Bila im je to prva pobjeda ove sezone u Eurokupu. Khimki, koji sada ima učinak 4:0, sa 89:65 porazio je grčki PAOK.

Rudupis je sa 83:80 slavio na gostovanju kod Nymburka u grupi C, dok je Aris sa 79:58 savladao Gas Terra Flames.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.