Double-double Edina Bavčića

Košarkaško prvenstvo Slovenije

Double-double Edina Bavčića

U prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Slovenije Union Olimpija je u Tivoliju bila bolja od Krke sa 68:62 i povela sa 1-0 u seriji.

U redovima Olimpije sjajnu utakmicu je odigrao bh. reprezentativac Edin Bavčić, koji je upisao double-double učinak (10 poena, 14 skokova), a kod Krke je Goran Ikonić upisao 2 poena, 5 skokova i 2 asistencije uz katastrofalan šut iz igre 1/9, 0/7 za tri poena.

Sašo Ožbolt i Vlado Ilievski su kod Olimpije ubacili po 13 poena, Jure Lalić je dodao 11, a Jaka Klobučar 10 poena. Kod Krke su Miloš Marković, Jure Balažič i Smiljan Pavič ubacili po 12 poena, Pavič je imao 11 skokova a Balažič 10. Druga utakmica je na rasporedu 1. juna u Novom Mestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.