Double-double učinak Saše Vasiljevića
Još jedna sjajna partija Vasiljevića

Donetsk upisao i sedmu pobjedu

Double-double učinak Saše Vasiljevića

Večeras su odigrane tri utakmice sedmog kola ukrajinske Superlige. Donetsk, naših Jasmina Hukića i Saše Vasiljevića, upisao je i sedmu pobjedu, a večeras je pao Dnipro rezultatom 94:78.

Naša dva igrača su ponovo odigrala veliku utakmicu. Saša Vasiljević je ostvario double-double učinak upisavši 13 poena i 10 skokova, dok je Jasmin Hukić upisao 16 poena i 7 skokova.

Najefikasniji kod Donetska bio je Luis Flores sa 21 poenom, dok je kod Dnipra Stebe Brutt sa 23 poena bio jedini raspoložen za igru.

Khimik je u gostima kod Halychyne slavio prvu pobjedu u novoj sezoni (88:79), dok je gostujuću pobjedu upisao i Azot protiv Azovmasha sa 80:74.

Nakon sedam kola Donetsk vodi sa skorom 7-0, a slijede Odessa i Hoverla sa 5-2, dok je Khimik sa skorom 1-6 posljednjeplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.