Douglas Luiz napustio Manchester City i potpisao za Aston Villu

Guardiola nije računao na njega

Douglas Luiz napustio Manchester City i potpisao za Aston Villu · Zvanično

E. Čaušević

Aston Villa se nakon tri sezone uspjela vratiti u Premiership i plan ovog kluba je da se tu zadrže što duže.

Klub iz Birminghama je odlučno krenuo u pripreme za novu sezonu, te su već doveli nekoliko zvučnih pojačanja. Aston Villa je u dosadašnjem prelaznom roku već potrošila više od 100 miliona eura za nove igrače.

No, očito se tu neće zaustaviti jer su danas predstavili novo pojačanje. Naime, ugovor s Aston Villom potpisao je Douglas Luiz koji je stigao iz Manchester Cityja.

Ovaj 21-godišnji vezni igrač je stigao u Manchester City na ljeto 2017. godine iz Vasco da Game, ali je prethodne dvije sezone igrao na posudbi u Gironi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, kada je Aston Villa pokazala intres za njega on je poručio čelnicima Cityja da želi da ide jer vjeruje da će u ovom klubu imati dosta veću minutažu. Luis je potpisao ugovor na četiri sezone, a Aston Villa ga je platila oko 17 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi