Stoke i Swansea ostali bez trenera

Lambert i Carvalhal mogu tražiti nove angažmane

Stoke i Swansea ostali bez trenera

Stoke City nije uspio sačuvati premierligaški status, pa će se naredne sezone takmičiti u drugom rangu engleskog fudbala - Championshipu.

Čelnici Stokea su sada odlučili sporazumno raskinuti saradnju sa Paulom Lambertom trenerom koji je zimus stigao na Britanniju sa zadatkom da pokuša izboriti opstanak u Premier ligi.

To se nije desilo, a danas su iz Stoka saopštili da Lambert više nije trener ove ekipe.

I Swansea je ove sezone doživio istu sudbinu kao i Stoke, pa će se i Labodovi preseliti u Championship. A poput Stokea i Swansea je danas ostao bez glavnog stratega.

Naime, nakon što su izgubili bitku za opstanak u Premier ligi u Swanseaju su se odlučili razići za karizmatičnim portugalskim stručnjakom Carlosom Carvalhalom.

Inače, Carvalhal je na klupi Swanseaja u decembru 2017. zamijenio Paula Clementa, te je potpisao ugovor do kraja sezone sa opcijom produženja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, odlučeno je da od produženja neće biti ništa, pa je Carvalhal napustio stadion Liberty.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi