Dovođenjem Robbena i Džeke vratiti ambicije

Planovi nove Juventusove garniture

Dovođenjem Robbena i Džeke vratiti ambicije

Edmir Škorić

Interesovanje Juventusa za Arjenom Robbenom sve je veće, a Tuttosport navodi kako će iz Torina poslati ponudu za holandskog reprezentativca na adresu minhenskog Bayerna. Isti izvor navodi kako je na listi želja i bh. reprezentativac Edin Džeko, kao i Sergio Aguero (Atleico Madrid) i Zlatan Ibrahimović (Barcelona).

Luigi Del Neri će uskoro i službeno biti imenovan novim trenerom Juventusa, kao i sportski direktor Giuseppe Martotta. Torinezi će u novom ruhu ući u narednu sezonu, a pomenuti dvojac planira dobrim transferima vratiti ambicije kluba, koji je prošlu sezonu završio tek na sedmom mjestu, uz sramotan poraz na San Siru od Milana u zadnjem kolu Serije A (3:0).

Prvi na listi želja nove Juventusove garniture je Arjen Robben. Holanđanin je junak Bayerna u Ligi prvaka ove sezone, kao i u domaćem prvenstvu te Kupu. Navodno je Andrea Agnelli, predsjednik Stare dame, uvjeren kako bi se Robben uklopio u Juventusov stil igre.

Ipak, sigurno da Bayern neće tek tako lako pustiti svog najboljeg igrača. Cijena holandskog reprezentativca trenutno je 30 miliona eura. Osim Robbena, u Juventusu žele dovesti Edina Džeku, bh. reprezentativca koji je u dresu Wolfsburga prošlu sezonu završio kao najbolji strijelac njemačke Bundeslige. Uz Robbena i Džeku, u Torinu bi rado vidjeli i Sergio Aguera te Zlatana Ibrahimovića, napadače Atletico Madrida i Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.