Downing u Aston Villi

Villa dobila veliko pojačanje

Downing u Aston Villi

A. Beganović

Petoplasirana momčad Premiershipa, Aston Villa, u svoje redove je dovela Stewarta Downinga iz Middlesbrougha. Aston Villa će na ime obeštečenja na račun Middlesbrougha uplatiti 14 miliona eura.

Downing je svoju cijelu karijeru proveo u Middlesbroughu, osim jednogodišnje posudbe Sunderlandu, a zbog povrede stopala i operacije nije bio u mogućnosti pomoći svom klubu da izbori ostanak u društvu najboljih.

Prije ove povrede mnogi klubovi bili su zainteresirani za usluge engleskog reprezentativca, ali upravo radi nje, ti isti klubovi su odustali od Downinga.

Međutim, njegov oporavak napreduje dosta brzo i nakon ovog saznanja Villa je najbrže reagirala i dovela u svoje redove ovog mladog engleskog reprezentativca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.