Doživotna suspenzija zbog seksualnog zlostavljanja igračica
Predsjednik Fudbalskog saveza Afganistana doživotno suspendovan iz fudbala

Teška kazna

Doživotna suspenzija zbog seksualnog zlostavljanja igračica

Emir Dindić

Teška kazna za dojučerašnjeg predsjednika Fudbalskog saveza Afganistana. 

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Afganistana Keramuddin Karim optužen je za seksualno zlostavljanje igračica ovog nacionalnog tima.

Zbog navedenog prekršaja doživotno je odstranjen iz fudbala. Primoran je i da plati kaznu od milion franaka a čitavu istragu sprovodila je FIFA.

Nezavisni komitet  koji je radio na ovom slučaju dokazao  je da je Karim kriv za zloupotrebu službenog položaja.

U decembru je ovaj sada već bivši fudbalski funkcioner dobio suspenziju od strane tamošnjih vlasti, da bi FIFA dodatno kaznila ga nakon svoje sprovedene  istrage.

Fudbalski savez ove zemlje u početku je negirao optužbe, da bi kasnije potvrdili da je Keramuddin Karim doživotno suspendovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi