Doživotno suspendovana trojica bh. sudija

Zrnić, Bajramović i Ridžalović

Doživotno suspendovana trojica bh. sudija

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) izrekla je kazne za trojicu bh. sudija. Siniša Zrnić, Kenan Bajramović i Rizah Ridžalović doživotno su suspendovani.

Zrnić, Bajramović i Ridžalović sudili su prijateljski susret u Antaliji 9. februara između Latvije i Bolivije. Na istim mjestu, istoga dana, mađarski arbitri dijelili su pravdu u utakmici Bugarske i Estonije.

Na ta dva susreta posuđeno je čak sedam penala. Nakon toga pokrenut je disciplinski postupak, a sada je Disciplinska komisija FIFA doživotno suspendovala svih šest sudija zbog pasivne korupcije i nezakonitog uticaja na rezultate utakmica.

Svih šest sudija doživotno neće moći obavljati nikakve dužnosti u nogometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.