Jović nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon pobjede protiv Sarajeva: "Velika pobjeda!"

Komentar Jovića i Smajlagića nakon meča

Jović nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon pobjede protiv Sarajeva: "Velika pobjeda!"

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su u Srebreniku sa 1:0 pobijedili Sarajevo u derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je drugi put u ovoj sezoni uspio da pobijedi Sarajevo u Premijer ligi, a ekipa Dragana Jovića danas je slavila s minimalnih 1:0 i došla do tri velika boda koja ih vraćaju u vrh tabele.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 56. minuti kada je Semir Smajlagić iskoristio neopreznost odbrane Sarajeva i zabio je pogodak za veliku pobjedu Tuzla Cityja.

Nakon utakmice svoj osvrt na meč dao je i trener domaćeg tima Dragan Jović koji je kazao da je ovo bila itekako velika i važna pobjeda za njegovu ekipu.

"Velika pobjeda. Mislim da otvaranje meča nije bilo dobro za nas, Sarajevo je imalo par dobrih situacija i čak su pogodili stativu. Drugo poluvrijeme smo mi napravili neke korekcije i po meni smo bili bolji tim", kaže Jović i nastavlja.

"Postigli smo gol, imali i taj penal koji nismo realizovali. Čestitam momcima, zaista je bio veliki pritisak jer ste vidjeli kakvih problema imali oko sastava, kompletna zadnja linija je bila van stroja. Međutim, ovi igrači koji su ušli su dali maksimum i ja im čestitam. Teška, ali zaslužena pobjeda".

Tuzla City se vratio u vrh ovom pobjedom, ali Jovića posebno raduje što je ekipa vradila poljuljano samopouzdanje nakon dva poraza.

"Ova pobjeda će dići naše samopozdanje koje je bilo malo poljuljano nakon dva poraza. Kada se vrate i drugi igrači dat će neku širinu i moći ćemo lakše sastaviti tih 11, ne kažem da će utakmice biti lakše, naprotiv bit će teško, ali sa širim rosterom nadam se boljoj igri i da nastavimo s rezultatima poput ovog dana", zaključio je Jović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon meča za SportSport.ba govorio je i jedini strijelac današnje utakmice Semir Smajlagić.

"Jako, jako teška utakmica i mogu reći da su se obje ekipe borile i na kraju je nama najbitnija ova pobjeda. Čestitam momcima na igri danas", kratko je prokomentarisao napadač Tuzla Cityja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SarajFK
Sarajevo ne postoji. To je privatna prcija utrpanog kerojeda i njegove starlete mirvica, koju vodi lopovcic hadzic i volovska glava duduk! NASE FK SARAJEVO JE UGASeNO
3 2
AmellemA
Vidi Zahidine, zvoni koliko je dobra. Brete!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti