Šutio je 10 dana i više neće! Tadić otkrio kakvu bol mu je nanio Piksi: "Normalno da me uvrijedio"

Prljavi veš izlazi na površinu

Šutio je 10 dana i više neće! Tadić otkrio kakvu bol mu je nanio Piksi: "Normalno da me uvrijedio"

Admin Čaušević

Nemirni i burni dani su pred fudblaskom svitom u Srbiji. Nakon eliminacije sa Eura na površinu počinje da izlazi prljavi veš. Glavni protagonisti cijele priče su Dragan Stojković kao selektor te Dušan Tadić kao kapiten Orlova.

Srbija je Evropsko prvenstvo zavšila sa osvojena dva boda iz tri utakmice što je bilo nedovoljno za prolazak grupne faze, a javnost silno priželjkuje odlazak Stojkovića sa klupe.

Iskusni trener je izgubio kontrolu nad svlačionicom. Senatori su od početka počeli pokazivati nezadovljstvo što se moglo vidjeti još nakon prve utakmice protiv Engleske.

Nekako najbučniji pred kamerama bio je Tadić kojeg je Stojković natjerao da se izvini svim igračima i cijelom taboru reprezentacije nakon poraza od Engleza.

Sada kada su Srbi ispali počinje da se odmotava klupko te prljavi veš postepno izlazi na površinu, a izgleda da je i sam Tadić odlučio da pusti jezik i ispriča kroz šta je prošao.

Mediji prenose Tadićeve riječi o dešavanju na poluvremenu duela sa Englezima kada ga je Stojković prema njegovim riječima žestoko povrijedio.

Oglasi

Sve se dešavalo još prije deset dana, tačnije na prvoj utakmici Orlova na Euru u Njemačkoj. Tada iskusni veznjak nije bio starter, a priliku za igru je dobio u posljednjih 20-ak minuta.

"Na poluvremenu se kaže ulazite ti i Ilić, dajem pun gas i onda taman da uđem, kaže mi samo ulazi Ilić, a ti odmori. Ne znam, onda je normalno da čovjek bude povrijeđen", ispričao je Tadić.

Pokazivanje autoriteta nad kapitenom reprezenetacije sigurno nije dobar potez. Stojković je želio pokazati da je on taj koji se pita za sve, ali se desilo suprotno.

Tadić je fudbaler koji duže od decenije besprijekorno nosi dres Srbije i definitivno nije prava osoba za testiranje strogoće pošto u ekipi ima daleko mlađih i neiskusnih igrača.

Oglasi

Upravo iz tog razloga nije ni čudo zašto je Tadić bio najbučniji u izjavama protiv Stojkovića. Kritikovao ga je i nakon duela sa Dancima zbog zaista neobične odluke.

"Da budem iskren, baš rijetko...", glasio je Tadićev komentar na činjenicu da je Stojković igračima Srbije sastav za krucijalni meč saopštio neposredno pred početak utakmice.

Inače, Piksi je priliku Tadiću šansu od prve minute dao samo u duelu sa Slovencima, dok ga je u preostala dva duela koristio kao rezervu.

Kako sada stvari stoje Stojković je na kraju taj koji će pakovati kofere poslije svega. FS Srbije mu je spremio otkaz i pitanje je dana kada će doći zvanična potvrda.

Tokom dana se pojavila informacija kako Tadić nema namjeru više igrati za Orlove dok je Stojković selektor, ali kako se iskusnom treneru sprema otkaz za očekivati je igrača Fenerbahčea i dalje u dresu nacionalnog tima.

Top Komentari

Kodex
Dosta više ste dosadni sa tim Srbima
2 0
stranputica
Jao vaginice, plače novinarima :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi