Auu kakva bruka Srbije: Snimak otkriva amaterizam kakav se ne pamti u svijetu fudbala
Nevjerovatne scene iz Njemačke (Foto: AFP)

Nevjerovatno

Auu kakva bruka Srbije: Snimak otkriva amaterizam kakav se ne pamti u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije nakon tri utakmice na Evropskom prvenstvu ide kući. Orlovi su završili posljednji u grupi u kojoj su bile još selekcije Engleske, Slovenije i Danske i dva boda nisu bila dovoljna za prolaz dalje.

Srbija je od Evropskog prvenstva očekivala dosta, ali se kući vraća već nakon grupne faze. Dva remija nisu bila dovoljna za prolaz dalje.

Kao glavni krivac za neuspjeh označen je selektor Dragan Stojković. Igrači nisu znali šta od njih traži i igra nije ličila na ozbiljnu selekciju.

Navijači Orlova šokirani su informacijom da su igrači sat i po pred utakmicu saznali ko će nastupiti u meču s Danskom. Rijetko se ko od njih susreo s takvom scenom u karijeri, a snimak koji se pojavio govori da su igrači Srbije sa zvaničnog sajta UEFA saznali ko će na teren.

U jednom trenutku nekoliko fudbalera ove selekcije na mobitelu Dušana Vlahovića otkriva početni sastav. Reakcije dovoljno govore o tome šta misle o odabiru svog selektora.

Oglasi

Ove nestvarne scene ostavile su bez teksta navijače Srbije. Ovakav amaterizam od strane legendarnog Piksija Stojkovića ne pamti se u jednoj reprezentaciji.

Nije zato nikakvo čudo što se traži njegov odlazak s klupe. Određeni mediji u Srbiji tvrde da bi se to moglo desiti veoma brzo iako je on nadavno potpisao dvogodišnje produženje saradnje.

Kakav raskol vlada u nacionalnom timu, iako Stojković konstantno hvali zajedništvo, dokazuje i činjenica da su petorica fudbalera okrenula leđa selektoru.

Nemanja Radonjić je još prije početka Evropskog prvenstva odlučio otići iz reprezentacije. Jednostavno ne želi igrati za Piksija.

Oglasi

'NE' su 59-godišnjem stručnjaku nakon Eura rekli i Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, te Dušan Tadić i Predrag Rajković. Oni više neće kročiti na teren ako Stojković bude i dalje vodio nacionalni tim.

Definitivno potpuni raskol trenutno vlada u reprezentaciji Srbije. Fudbalski savez je na velikom ispitu i vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti u narednim danima.

59-godišnji Stojković je Srbiju vodio u protekle tri godine. Pod njegovim vodstvom odrađene su 42 utakmice uz učinak od 22 pobjede, devet remija i 11 poraza i gol razliku 77:49.

Ipak, iako je odveo nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo u Kataru, te Euro u Njemačkoj, igra koja je prikazana na ovim takmičenjima je katastrofalna i bezidejna i dosta je onih koji mu žele vidjeti leđa.

Top Komentari

SactownCali
Kao da ste iz Srbije a ne iz Bosne I Hercegovine. Pisite o Slovenij isto, oni su iz ex yu prostora. Sramota da se toliko pise o njima kao da citam B92...
1 0
user1676446952
Mame vam se ..ze kolege novinari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi