Piksi ne može da vjeruje šta su igrači uradili: "Ovo je amaterski, baš neprihvatljivo..."

Razočaran zbog remija protiv Kameruna

Piksi ne može da vjeruje šta su igrači uradili: "Ovo je amaterski, baš neprihvatljivo..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Srbije remizirala je danas protiv Kameruna rezultatom 3:3 u meču drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva, a selektor ove selekcije Dragan Stojković nije mogao sakriti razočarenje nakon meča što Orlovi nisu pobijedili iako su vodili sa 3:1.

Srbija je imala ulogu favorita u današnjem meču protiv Kameruna i skoro da nakon sat vremena utakmice nije bilo dileme da će upisati tri boda jer su Orlovi imali prednost od 3:1 protiv Kameruna.

Međutim, Kamerunci su u svega nekoliko minuta šokirali Srbe jer su uspjeli u potpunosti da se vrate u meč i poravnaju na 3:3 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Ovakav rezultat posebno je razočarao legendarnog Piksija koji to nije mogao da sakrije nakon utakmice, te je poručio da osjeća veliku frustraciju što njegova reprezentacija nije došla do tri boda.

"Da je dobar dan i nije baš. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspjeli da im dopustimo da dođu do 3:3 baš je frustrirajuće. Mislim da smo reagovali odlično nakon njihovog gola, ekipa se podigla i napravili smo odlične šanse i krunisali to s tri gola", počeo je Stojković za Arena Sport i nastavio.

"Onda visok izlazak naše odbrane i pokušaj pravljenja ofsajda na takvom nivou ne bi smio da se dešava, to je amaterski i koštalo nas je pobjede".

Oglasi

"Međutim, idemo dalje, ono što sam vidio, statistika, posjed lopte i dominantnost u ovom trenutku baš ništa ne znači".

Možda i odlučujući trenutak bila je povreda Strahinje Pavlovića koji je napustio teren u 56. minuti kod rezultata 3:1, a njegovim izlaskom kao da se raspala igra u odbrani ekipe Srbije što je istakao i Stojković.

"Imali smo taj peh da dvojica centralnih štopera traže izmjenu, Pavlović i Veljković. Morali smo da reagujemo jer su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće s tim povredama i to nas brine", kaže Stojković i dodaje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bilo je lijepih golova, treći gol je fudbalska poezija, ali na ovakvom nivou ne smiju se praviti takve greške. Njihova dva gola su došla iz identične greške što je neprihvatljivo. Šteta, ali idemo dalje. Večeras navijamo za Brazil protiv Švicarske".

Srbija u posljednjem kolu igra protiv Švicarske što će biti odlučujući meč za plasman dalje. Orlovima je ovaj remi otežao situaciju, ali šansa za plasman dalje još uvijek postoji i odluka će pasti u posljednjem kolu. Trenutnu tabelu u ovoj grupi možete pogledati ispod.

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razlika
1. Brazil 1 3 2:0
2. Švicarska 1 3 1:0
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Top Komentari

Predator214
Igro si protiv Kameruna debilu, a ne protiv Tanzanije. Ljudi su redovni učesnici na SP, za razliku od vas....
8 3
StarMoVe
Ceo svet je protiv vas.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi