Dragan Stojković produžio ugovor s Fudbalskim savezom Srbije

Ostaje selektor Orlova

Dragan Stojković produžio ugovor s Fudbalskim savezom Srbije

Endin Čaušević

Dragan Stojković produžio je danas ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije na još dvije godine.

Stojković je u martu 2021. godine izabran za selektora reprezentacije Srbije što je bio odličan potez jer je uspio Orlove da odvede na Svjetsko prvenstvu u Kataru.

Na tome se ovaj 59-godišnji stručnjak nije zaustavio i uspio je u minulim kvalifikacijama da izbori plasman i na Evropsko prvenstvo.

Rezultati koje je Stojković u prethodne tri godine ostvario s reprezentacijom nisu prošli nezapaženo, te su čelni ljudi FS Srbije odlučili da ga nagrade i daju novi ugovor.

Stojković je pristao na produženje saradnje, te je danas zvanično produžio ugovor do 2026. godine.

Ovaj 59-godišnji stručnjak je prvi koji je uspio sa Srbijom da uveže plasman na dva velika takmičenja, te je na kraju nagrađen za svoje rezultate.

Nedavno je objavio spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, te će ovaj tim uskoro početi pripreme za ovo veliko takmičenje.

Podsjećamo, Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč igra 16. juna u Gelsenkirchenu protiv Engleske, a zatim slijede okršaji sa Slovenijom (20. juni) i Danskom (25. juni).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije