Stojković otkrio karte za EURO: Baždar na spisku, nema Svilara, ima i nekoliko iznenađenja
FOTO: EPA

Spisak od 35 fudbalera

Stojković otkrio karte za EURO: Baždar na spisku, nema Svilara, ima i nekoliko iznenađenja

Haris Zilić

Lagano se zagrijava atmosfera za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a reprezentacije učesnice lagano otkrivaju karte, objavljuju se preliminarni spiskovi od 35 fudbalera.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi također je objavio preliminaran spisak od 35 fudbalera, a kojih 26 će ostati u zvaničnoj konkurenciji za predstojeće Evropsko prvenstvo saznat ćemo uskoro.

Na pomenutom proširenom spisku našlo se ime i mladog napadača Partizana Sameda Baždara koji je bio aktuelna tema posljednjih dana oko mogućeg nastupa i za Bosnu i Hercegovinu.

Stojković je na spisku napravio nekoliko iznenađenja, a poziv je dobio i maldi fudbaler Milana, Jan Karlo Simić.

Interesantno da među četiri golmana nema golmana Rome Mile Svilara, a na spisku je nekolicina iskusnih fudbalera.

Piksijev spisak od 35 fudbalera izgleda ovako:

Oglasi

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Aleksandar Jovanović

Odbrana: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Strahinja Eraković, Nemanja Stojić, Jan Karlo Simić

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Samed Baždar, Aleksandar Ćirković, Lazar Samardžić, Vejko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Matija Gluščević, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Namanja Radonjić

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Mihailo Ivanović.

Selektori su dužni da spisak skrate na 26 imena do 7 .juna kada je posljednji rok da se preda UEFA-i. Dakle, selektori na EURO mogu povesti 23 igrača i tri golmana.

Podsjetimo, Srbija se nalazi u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Svakao da je jedan od glavnih ciljeva selekcije Srbije prolazak grupne faze, a na EURO-u će zaigrati prvi put nakon 24 godine.

Top Komentari

Chesa
Liči mi na Slovačkog premijera Fica…
1 0
Convict
Ode piksi po pare opet ko da ga zanima reprezentacija Srbije solde su solde.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi