Dok sa zebnjom čeka meč Hrvatske Stojković ne spava mirno: Nakon Tadića na red je došao Vlahović

Tatika za posljednji meč

Dok sa zebnjom čeka meč Hrvatske Stojković ne spava mirno: Nakon Tadića na red je došao Vlahović

Admin Čaušević

Hrvatska ni u kojem slučaju ne smije pobijediti Italiju. Tako razmišlju u srpskom taboru pred svoj odlučujući meč grupne faze, odnosno okršaj sa Danskom. U međuvremenu je za Dance spreman i novi recept u režiji Dragana Stojkovića.

Koliko god to zvučalo čudno, ali Srbija može proći u nokaut fazu i sa dva boda. Za to je potrebno ispuniti nekoliko preduslova. Tačnije sve će biti poznato još danas

Prije svega popularni Orlovi neće smjeti izgubiti od Danske čime bi grupnu fazu završili sa dva boda i gol-razliku -1 što bi u konačnici moglo biti i presudno.

Sa dosta nestrpljenja i određenom zebnjom Srbija će pratiti utakmicu Italije i Hrvatske, ali prije toga im se mora poklopiti jedan drugi rezultat.

Naime, u grupi A Škotska i Mađarsaka trebaju odigrati neriješeno u međusubnom duelu što svakako nije nemoguće s obzirom na izdanaja u prva dva kola.

Zatim Albanci u grupi B trebaju izgubiti od Španije, dok Hrvatska ne smije pobijediti Italiju. Tačnije Srbima bi bio i dovoljan i remi u duelu Vatrenih i Azzurra.

Oglasi

I treći preduslov je da Turska pobijedi Češku, a Portugal opravda ulogu favorita u grupi F. Ishodi koji su sasvim realni ako se pogledaju dosadašnji rezultati.

Ukoliko bi Srbija i Hrvatska na tabeli trećeplasiranih ekipa završili sa istim brojem bodova Orlovi bi bili u prednosti zbog bolje gol-razlike. Tako bi u konačnici Vatrene jako skupo mogao koštati poraz od Španije sa čak 3:0.

Ipak, Srbi drže sve u svojim rukama. U slučaju da pobijede Dansku imali bi zagarantovan prolazak dalje. Upravo iz tog razloga Stojković za Skandinavce sprema posebnu taktiku.

Očekuje se Srbija zaigra u sistemu 3-4-2-1. Bit će to povratak na staro sa samo jednim isturenim napadačem. Prema najavama iz Srbije Dušan Vlahović će biti taj koji seli na klupu.

Stojković i dalje mnogo više vjeruje Aleksandru Mitroviću te ga planira koristiti kao najisturenijeg špica, dok će mu podršku iza leđa praviti Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić.

Selektor Srbije je u prvom kolu na klupi ostavio Tadića koji je svojim izjavama izazvao nemire, pa ostaje da se vidi kako će status rezerviste podnijeti Vlahović.

Danci i Srbi će na teren tek u srijedu, pa će popularni Orlovi do tada vrlo dobro znati šta će im biti potrebno u duelu sa Skandinavcima za prolazak dalje.

Top Komentari

DDG
Kaže Čauš ako izgube od Danske završiće sa dva boda i gol razlikom -1 a sada imaju takvu gol razliku i samo 1 bod
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi