Piksi otkrio zabrinjavajuće scene iz svlačionice Srbije: "Trojica su pala..."
Srbiji igra samo pobjeda protiv Danske (Foto: EPA)

Stojković ponosan na igrače

Piksi otkrio zabrinjavajuće scene iz svlačionice Srbije: "Trojica su pala..."

Midhat Šljivak

Srbija je jučer remizirala sa Slovenijom (1:1) u susretu 2. kola Evropskog prvenstva, a do boda koji ih ostavlja u igri za prolaz dalje Orlovi su došli pogotkom Luke Jovića u 96. minuti. Selektor Dragan Stojković pojavio se danas pred medijima i saopštio je kako su trojica fudbalera Srbije kolabirala na poluvremenu zbog visokih temperatura.

Srbija će protiv Danske odlučivati o plasmanu u drugi krug Eura. Orlovima je potrebna pobjeda, a selektor Dragan Stojković Piksi uvjeren je kako njegova selekcija sposobna savladati favorizovanog rivala.

"Ovdje nijednu ekipu ne smijete podcijeniti. Sve je to jedan gol plus ili minus, tvrdi se igra. Meni se sviđa to što smo takmičarski raspoloženi i da se ne predajemo", rekao je Stojković i o osvrnuo se na jučerašnji meč.

"Jučer smo bili dominantni, statistika govori da smo željeli igrati ofanzivno. Možemo biti ponosni na momke, oni zaista žele da se bore."

"Nije lako igrati. Jučer se utakmica igrala u 15 sati i na poluvremenu su dva-tri igrača kolaborirala. Bilo je teško trčati, boriti se, posebno nakon primljenog gola.

Motivacije za Dansku neće nedostajati. Uz pomoć s tribina žele do trijumfa i plasmana dalje. Motivacije neće nedostajati."

Oglasi

"Ništa nećemo mijenjati što se motivacije tiče. Radit ćemo kao do sada. Nemojte sumnjati da će ona biti na najvišem mogućem nivou."

"Momci su izgarali jučer, posebno u odbrani koja je bila vrhunska. Imali smo koncentraciju, fizički smo bili na visokom nivou. Ne treba cijeniti igru zbog jedne greške."

Plan za Dansku je spreman

Stojković tvrdi da ima plan za meč s Danskom. Nije želio previše otkrivati.

"Svi konkurišu za mjesto u timu. Igrali smo s dva napadača, to je moja odluka, ali nisu to bila dva klasična napadača. Vlahović je imao ulogu povučenije devetke."

Oglasi

"Dolazi do problema kada se izgubi lopta u toj posljednjoj trećini. Ostaje se s dvojicom u sredini i mora da se preuzima veća odgovornost u tim slučajevima. Tako nas kažnjavaju."

"Razmislit ćemo kako na Dansku i s kojim igračima ćemo startovati. Imam već u glavi sliku kako bismo trebali igrati. Nije potrebno četiri dana pred utakmicu pričati o tome".

"Nema nervoze. Sve je pozitivno, učinili smo veliku stvar što smo Srbiju doveli na EP. Ljudi mogu biti ponosni na igrače i na njihovu želju. Vjerujemo da ćemo biti najbolji kada to bude najpotrebnije", rekao je Piksi.

Srbija je na dnu grupe C s jednim bodom, Slovenija i Danska imaju po dva, a Engleska je vodeća sa četiri boda.

Top Komentari

SactownCali
Puno se pise o Srbij, kao sa citam/o B92, Kurir itd..., ako to pisete radi Srba iz BiH a ti isti mrze nasu domovonu BiH onda trebate imati obraza prema nama koji vole Bosnu I Hercegovinu... jedna vijest okay ali non stop pisati o njima I Hrvatima je PONIZAVAJUCE za vas novinare...a time pisate po Bosni I Hercegovini.
2 1
Medo-Brundo
Piksi otkrio zabrinjavajuće scene iz svlačionice Srbije: "Trojica su pala pa počela klanjati”.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi