Dragi vođa diktirao taktiku Hunu

Tako to rade u Sjevernoj Koreji

Dragi vođa diktirao taktiku Hunu

Nakon što je predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Il u poluvremenu nazvao selektora Huna i promijenio taktiku, primili su od Portugala čak sedam golova.

"Ne razumijem. Svi koji poznaju selektora Kim Jong-huna, dobro znaju da je isključivo orijentisan na odbranu, djelomično jer je i sam bio odbrambeni igrač. Nema objašnjenja zašto je momčad u drugom dijelu krenula u potpunu ofanzivu", kaže član korejske reprezentacije, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Utakmica protiv Portugala prvi je put bila prenošena u Sjevernoj Koreji. Jedan od razloga je i hrabra igra protiv Brazila. Portugal je na poluvremenu vodio 1:0, a predsjednik Kim Jong Il je mobitelom nazvao selektora.

"Dobio sam savjet od dragog vođe", priznao je Kim Jong-hun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.