Dragić: Pokušat ćemo dobiti Amerikance
Foto: EPA

Dragić: Pokušat ćemo dobiti Amerikance

E. Škorić

Zoran Dragić, košarkaš Unicaja Malage, predvodio je Slovence u pobjedi nad Dominikanskom Republikom.

Mlađi Dragić je pogađao u jako važnim trenucima i definitivno je najzaslužniji što su Slovenci izborili četvrtfinale, a tamo ih čekaju Sjedinjene Američke Države.

“Bila je to jako teška utakmica za nas. Borili smo se i uspjeli smo izaći kao pobjednici u veoma važnoj utakmici”, rekao je Zoran nakon utakmice, dodavši:

“Amerika je, uz Španiju, najbolja reprezentacija na svijetu, ali pokušat ćemo da pobijedimo u četvrtfinalu”.

Klemen Prepelić smatra da je Zoran odradio ključnu stvar: “Ključ je bio zaustaviti najboljeg strijelca Dominikanske Republike, Francisca Garciju, i mislim da je Zoran uradio pravi posao”, rekao je Prepelić, koji je još dodao:

“Bili smo nervozni kako se utakmica primicala kraju, ali smo uradili dobar posao i ono najvažnije - pobijedili smo”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.